2005
Roládky z kapra ve smetanovém zelí
4 porce kapra bez kůže a kostí, 4 plátky anglické slaniny, olej, máslo, cibule, černé pivo, kyselé zelí, sůl, pepř, hladká mouka, smetana
Asi 5 cm široké porce kapra zbavené kostí a kůže napříč rozkrojíme a rozložíme. Osolíme, okořeníme, poklademe slaninou, zarolujeme a spíchneme párátky.
V rendlíku na másle osmahneme cibulku, na stojato přidáme roládky obalené v mouce a celé zasypeme pokrájeným kyselým zelím. Poté zalijeme černým pivem a pečeme v troubě asi 40 minut. Nakonec vlijeme smetanu smíchanou se lžící sladké papriky a necháme prohřát.
Vařený kapr s jablečným křenem
1 kapr, 1 l vody, 100g kořenové zeleniny, 1 cibule, 4 zrnka pepře, 3 zrnka nového koření, bobkový list, sůl, lžíce octa, máslo na omaštění
Do vody dáme povařit nakrájenou zeleninu, všechno koření, sůl, ocet. Do horkého vývaru vložíme porce ryby a na mírném ohni vaříme 15 minut. Rybu opatrně vyjmeme na mísu, polijeme máslem a podáváme s jablečným křenem .